woensdag 13 maart 2024

Falende crisiszorg is alleen mogelijk door het leger van slaafse, agressieve, uniforme volgelingen/gelovigen (RWA+)

 

Laatst bijgewerkt: 16/3/2024 om 3.59

 

Het aritkel staat in de Volkskrant van dinsdag, 12 maart 2024. Het gaat over crisiszorg voor jongeren. De titel zegt misschien al genoeg. De titel luidt: 'Ruim 20 uur per dag eenzaam opgesloten'.

Tja, dat is natuurlijk ook een methode. Je wilt iemand zogenaamd helpen en dan sluit je die persoon gewoon op.

Waarom doen mensen dat? 

Dat is in dit geval niet zo moeilijk uit te leggen. De zogenaamde 'zorgverlener' stelt 24 uur per dag, 7 dagen per week individuele zorg te verlenen. Ik weet niet wat de huidige dagprijs is, maar enige tijd geleden lag die royaal boven de duizend euro per dag.

We zijn allemaal mensen en we moeten allemaal leven en we willen allemaal brood op de plank, en heel veel mensen willen graag ook nog heel veel meer dan alleen dat. Zorgverlening is een geweldig verdienmodel.

Maar dat is toch zielig voor die hulpbehoevende jongere? De één zijn dood, is de ander zijn brood. Dan moeten ze maar gewoon zorgen geen hulp nodig te hebben. Simpel toch?

Hoe is het mogelijk dat zogenaamde zorgverleners voortdurend hun kwalijke praktijken ongeremd kunnen voortzetten? Want het opsluiten van jeugdigen is niets nieuws op dit gebied. En het zal hierna ook niet anders worden.

Mag je dit de betrokken zorgverleners kwalijk nemen? Dat zijn ook maar gewoon mensen, die graag geld en status willen.

In het empirische discriminatie-onderzoek (het empirische onderzoek naar 'fascisme') is men tenslotte tot het inzicht gekomen dat mensen als Hitler en Stalin niet het echte probleem vormen. Want als je zulke mensen weghaalt, is er onmiddellijk iemand anders die de plaats van strongman probeert in te nemen. Het echte probleem zit bij hun basis. De volgelingen/gelovigen die de strongman op het schild hijsen.

Zo is het bij zorgverleners ook. Het echte probleem zijn niet de mooipratende zorgverleners, maar het volstrekt onkritische publiek dat zich maar wat graag door hen laat oplichten.

Kunnen we dat meten? Ja, dat kunnen we meten. De eigenschap die maakt dat mensen volstrekt onkritisch de mooipraterij van de strongman geloven, meten we als 'rechts autoritarisme' met de RWA-schaal (Right Wing Authoritarianism-schaal) van wijlen Bob Altemeyer.

De mensen die hoog op die maat scoren, hebben drie merkwaardige eigenschappen waardoor ze gedefineerd worden als 'volgeling/gelovige'.

1. Ze zijn extreem onderworpen en volgzaam aan mensen, die ze zien als hoger.

2. Ze zijn extreem agressief, zodra hun leiders daarvoor het groene licht geven of daartoe aanzetten.

3. Ze willen ten koste van alles volstrekt normaal zijn en naadloos passen in hun groep.

Als al deze slaafse, agressieve, uniforme mensen niet zo talrijk waren en zo goedgelovig, zouden al die pseudo zorgverleners geen enkele kans krijgen hun kwalijke praktijken uit te oefenen.











 







 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten