vrijdag 24 december 2021

Waar gaat deze blog over? A ''kill shot" voor dr. Fauci

 

Dit is een blog zonder leuke plaatjes en zonder leuke clips. En de teksten van deze blog zijn soms best lang. Waar gaat deze saaie blog over?

Natuurlijk, dat vertelt de titel. Het gaat over discriminatie, maar wat is dat precies? Of nog preciezer: hoe kunnen we de behoefte van mensen om te discrimineren en agressie te plegen, verminderen?

Maar hoe kun je dat visualiseren? Misschien zo. In deze CNN-clip (https://edition.cnn.com/videos/media/2021/12/21/fauci-trump-covid-19-booster-jesse-watters-john-berman-intv-newday-vpx.cnn/video/playlists/business-media/) heeft de presentator een interview met dr. Fauci. Een talkshow presentator heeft op Fox News opgeroepen hem een 'kill shot' te geven.

Hierna een plaatje van het beginsscherm van de clip.  Bij klikken op de link hierboven speelt CNN eerst een advertentieclip af.

 


 

 

Want vindt Fauci van die opmerking?  Dr. Fauci vindt het 'vreselijk'. Hij zegt ondermeer:

"I mean, what kind of craziness is there in society these days?"

 

Iets eerder in de clip (rond 8:00) komt naar voren dat oud-president Trump een boosterprik heeft gekregen. Een deel van het publiek jouwt hem daarna uit.

Fauci is blij dat oud-president Trump openlijk bekent gevaccineerd en geboosterd te zijn, maar toont zich verontwaardigd over het boe-geroep. Het laat de verdeeldheid in de samenleving op dit punt zien, terwijl men juist eendrachtig het virus zou moeten bestrijden.

Die 'craziness' is wat deze blog bestudeert. Die craziness is wat deze blog wil inperken en wil tegengaan.

Uiteindelijk kost die craziness belangrijk meer slachtoffers dan het coronavirus ooit zal kosten.

 

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten