Nu.nl brengt vandaag een item over een bekende vlogger (https://www.nu.nl/achterklap/6258579/politievakbond-over-enzo-knols-vlog-na-veel-te-hard-rijden-lekker-voorbeeld.html), die mij uiteraard niet bekend is, ik lees liever.
Zijn vriendin reed. Hij is een leuke jongeman van 29 jaar oud, die veel geld verdient met het maken van vlogs (video blogs). De Porsche reed volgens de politie meer dan 170 km/uur. Na talloze meldingen slaagde men er tenslotte in het tweetal aan te houden.
Maar als bekende vlogger schijn je in Nederland niet alleen veel geld te hebben, maar ook iemand te zijn, die dat niet hoeft te pikken. De vlogger toonde zich diep verontwaardigd. Ach ja, waarom zou je die bekeuring en terechtwijzing ook wel accepteren? De bekeuring is in dit geval peanuts. En uiteraard werd de interactie met de agent gefilmd, dus de resulterende clip leverde weer veel kliks (geld) op.
Je mocht daar op dat tijdstip 130 rijden. De politie ging uit van minimaal 170. Het was niet gelukt de exacte snelheid te meten. Die 40 kilometer verschil was niet voldoende om de auto in beslag te nemen. Maar vermoedelijk was dat ook peanuts geweest voor deze goed verdienende vlogger.
Na woedende reacties op Nu.nl en vermoedelijk ook elders, heeft deze vlogger tenslotte openlijk wat gas terug genomen, wat opnieuw goed was voor veel publiciteit (https://www.nu.nl/achterklap/6258674/vlogger-enzo-knol-door-het-stof-voor-gedrag-bij-aanhouding-wegens-te-hard-rijden.html).
Wat dit geval interessant maakt, is dat het verdienmodel dat tot dit extreme gedrag leidt, duidelijk wordt. In andere gevallen zie je dat minder duidelijk.
Wat dit geval ook interessant maakt, is die grote mond. Deze jonge mensen hebben kennelijk geen idee waar ze tijdens het autorijden precies mee bezig zijn, maar voelen zich wel heel geweldig. Ze denken de hele wereld aan te kunnen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten