donderdag 20 april 2023

Door gevaarlijke gekken omringd. 22. "Een hond bijt niet zomaar"

 

Laatst bijgewerkt: 4/5/2023 om 12.16

 

Het Dagblad van het Noorden komt vandaag (20/4/2023) met een groot opinie-artikel: Een hond bijt niet zomaar

De ondertitel luidt:

"Net zoals een mens niet 'zomaar' iemand neersteekt, bijt een hond niet 'zomaar' een mens of dier. Dat stelt Petra Vogel, die pleit voor een geschiktheidstest voor bezitters van zogenaamde 'vechthonden'."

 

Ik heb niet de moeite genomen de rest van het artikel te lezen. Maar de stelling dat een hond of een mens niet 'zomaar' iemand aanvalt, is in feite onjuist. Althans, uiterst misleidend.

Wat zijn de feiten voor mensen? Bevooroordeelde mensen zijn angstige, agressieve mensen. 'Double highs' (met een dubbele motivatie om bevooroordeeld te zijn) zijn extreem bevooroordeeld en extreem gevaarlijk. Zit je in de buurt van een double high? Zorg dat je wegkomt, voordat  je zijn of haar slachtoffer wordt.

Wat zijn de feiten voor honden? Dat weet ik niet. Ik weet wel, dat ik zelf ooit een agressieve hond heb gehad. Een boxer, die erfelijk belast was met een agressiegen.

Mijn ervaringen met die schat van een hond? Natuurlijk is er als je maar lang genoeg naar zoekt, altijd een factor of een oorzaak te vinden. In dit geval bleek de kennelijke verklaring, dat de hond erfelijk belast was.

Maar in de normale omgang was het dus wel degelijk zo: onze hond beet bij het minste of geringste en hij beet dan niet bepaald zachtjes. De lijst slachtoffers was op een bepaald moment bijna eindeloos, ondanks dat we voortdurend heel alert waren en alle mogelijkheden tot bijten zorgvuldig probeerden te elimineren.

Dus, afgaande op die beperkte ervaring met een enkele hond ben ik geneigd te zeggen: honden zijn net mensen. Honden die bijten, doen dat bij het minste of geringste. Vaak zonder duidelijke aanleiding. Het zit er gewoon in.

Het artikel wordt gepresenteerd als opinie-artikel, maar is dus in feite nepnieuws. Wat er beweerd wordt, klopt niet met de harde feiten. Het is vooral een 'mooi' verhaal dat de lezer volledig op het verkeerde been zet, als hij niet goed oplet.

Kun je in dit geval het baasje achter dit opinie-artikel een gevaarlijke gek noemen? Agressieve honden zijn een soort wapen. Als fatsoenlijke hondenbezitter moet je zo'n soort hond niet willen. Als je de pech hebt een agressieve hond te bezitten, en je vult je geest vervolgens ook nog eens met allerhande onzin over het gedrag van honden . . .

Dan ben je dus inderdaad een behoorlijk gevaarlijke gek. 










 

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten