donderdag 20 april 2023

Door gevaarlijke gekken omringd. 21. Verontrustende ANWB-data over verkeersgedrag

 

Laatst bijgewerkt: 4-5-2023 om 12.05

 

De ANWB biedt niet alleen een goed werkende wegenwacht-service aan voor haar leden, maar ook een ANWB Veilig Rijden Autoverzekering.

Bij die verzekering kun je korting krijgen als je rijgedrag voorzichtig is. Dat werkt zo. Een kastje in de auto registreert waar men is, en hoe men rijdt. De verzekerde krijgt iedere tien dagen een overzicht van zijn rijgedrag met feedback. Op die manier kan men maximaal 30 procent korting verdienen op de betaalde premie.

Men heeft nu ruim 50.000 bestuurders met zo'n kastje. Wat blijkt?

Gemiddeld pakken die onderweg 40 keer per maand tijdens het rijden hun telefoon. Alle handsfree gesprekken zijn daarbij niet meegerekend. (Kampioen, nr. 2, april/mei 2023, p. 20-21).

Deze mensen zijn bereid om met een kastje te rijden dat hun rijgedrag registreert. Verder hebben ze ook nog eens financieel belang bij voorzichtig rijden vanwege de extra korting. En ze krijgen iedere tien dagen feedback.

Maar ondanks dat alles, zit men gemiddeld 40 keer per maand met de telefoon in de hand onder het rijden!

Dat bevestigt met harde kwantitatieve gegevens, wat ik aan de hand van specifieke gevallen al eerder dacht te zien. We worden omringd door gevaarlijk gekken. Door mensen die niet goed begrijpen, waar ze precies mee bezig zijn.


















Geen opmerkingen:

Een reactie posten